BuurtApp

In sommige buurten worden veel berichten uitgewisseld tussen buurtbewoners. Nieuwe berichten op wijk- en gemeenteniveau staan standaard op stil, maar berichten en reacties op huis-, straat- en buurtniveau worden gepusht. Je hoort dan 3 tsjilps van een mus en je ziet de eerste regel uit de tekst van het bericht op je smartphone of tablet verschijnen.

Hieronder lees je vier manieren om tsjilpgeluiden in de hand te houden:

1) Ik wil alleen geluid horen als er nieuwe berichten komen van bepaalde personen: Ga in het menu naar ‘bewoners’ en klik op de oranje rondjes van mensen door wie je niet gestoord wil worden. Wordt een rondje grijs, dan betekent dat: een nieuw bericht van deze persoon geeft géén geluid.

2) Ik wil alleen geluid horen van onderwerpen die mij interesseren: Ga naar het menu ‘berichten en klik op het oranje belletjes links van een bericht/onderwerp waar je niet voor gestoord wil worden. Wordt een belletje grijs, dan betekent dat: een nieuwe reactie op dit bericht geeft géén geluid.

3) Ik wil nu even helemaal geen enkele app geluid horen van de BuurtApp: Zet je smartphone of tablet op stil (knopje zijkant)

4) Ik wil nooit geluiden van de BuurtApp horen: Zet de pushfunctie van de BuurtApp uit. Dat verschilt tussen IOS en Android, maar het ziet er ongeveer zo uit: Ga naar instellingen, het icoontje met het radertje,  klik op Applicatiebeheer – klik op BuurtApp – klik het vinkje weg bij ‘meldingen geven’.

Hierboven lees je hoe je geluiden uit kunt zetten, maar je kunt de oranje/grijze rondjes en belletjes ook gebruiken om de pushfunctie van berichten op wijk- en gemeenteniveau (die standaard uit staan) aan te zetten. 

 • BuurtApp steun in de rug voor buurtwinkels

  26 februari 2017

  Het kan zijn dat je in jouw gemeente berichten aantreft van winkels of bedrijven uit je omgeving. BuurtApp heeft daar als organisatie geen problemen mee, sterker nog, op termijn wordt dit de manier waarop BuurtApp geld verdient om te kunnen voortbestaan. Wij van BuurtApp vinden dat winkels óók bij de buurt horen en we zien vanaf het begin dat een deel van de berichten ook gaat over het winkelaanbod in de buurt. We hebben BuurtApp zo ingericht dat berichten van winkels niet hoeven te storen, of gaan overheersen. In deze blog lees je hoe dat werkt.

  Lees meer
 • Is er al een buurtapp in mijn buurt, en welke moet ik kiezen?

  16 december 2016

  Veel mensen vragen zich af: ‘is er in onze buurt al een buurtapp?’.  Voor  ‘Whatsapp buurtgoepen’ of  ‘Facebook buurtpagina's’ werkt dat anders dan voor BuurtApp en Nextdoor. In deze blog leggen we uit waarom, en hoe je erachter komt wat er in jouw buurt op dit vlak al bestaat. 

  Lees meer

 • #Journaal: #participatiesamenleving moeizaam vanwege vele regels, maar noodzaak is nog steeds groot. Hoop dat #BuurtApp hieraan bijdraagt.

 • #BuurtApp op CCV-congres over digitale buurtpreventie. #Buurtpreventie is een trend. https://t.co/G29zUeiiWf