BuurtApp

In sommige buurten worden veel berichten uitgewisseld tussen buurtbewoners. Nieuwe berichten op wijk- en gemeenteniveau staan standaard op stil, maar berichten en reacties op huis-, straat- en buurtniveau worden gepusht. Je hoort dan 3 tsjilps van een mus en je ziet de eerste regel uit de tekst van het bericht op je smartphone of tablet verschijnen.

Hieronder lees je vier manieren om tsjilpgeluiden in de hand te houden:

1) Ik wil alleen geluid horen als er nieuwe berichten komen van bepaalde personen: Ga in het menu naar ‘bewoners’ en klik op de oranje rondjes van mensen door wie je niet gestoord wil worden. Wordt een rondje grijs, dan betekent dat: een nieuw bericht van deze persoon geeft géén geluid.

2) Ik wil alleen geluid horen van onderwerpen die mij interesseren: Ga naar het menu ‘berichten en klik op het oranje belletjes links van een bericht/onderwerp waar je niet voor gestoord wil worden. Wordt een belletje grijs, dan betekent dat: een nieuwe reactie op dit bericht geeft géén geluid.

3) Ik wil nu even helemaal geen enkele app geluid horen van de BuurtApp: Zet je smartphone of tablet op stil (knopje zijkant)

4) Ik wil nooit geluiden van de BuurtApp horen: Zet de pushfunctie van de BuurtApp uit. Dat verschilt tussen IOS en Android, maar het ziet er ongeveer zo uit: Ga naar instellingen, het icoontje met het radertje,  klik op Applicatiebeheer – klik op BuurtApp – klik het vinkje weg bij ‘meldingen geven’.

Hierboven lees je hoe je geluiden uit kunt zetten, maar je kunt de oranje/grijze rondjes en belletjes ook gebruiken om de pushfunctie van berichten op wijk- en gemeenteniveau (die standaard uit staan) aan te zetten. 

 • Een BuurtApp met berichten die álle buurtbewoners de moeite waard vinden

  27 februari 2019

  Landelijke apps, zoals BuurtApp, gaan niet alleen over buurtpreventie, maar over een breed scala aan onderwerpen. Terecht merken sommige gebruikers op dat de berichten uit de buurt zo weinig over de buurt gaan. En dat is jammer. Hoe kan een buurtapp de buurt écht tot leven brengen?

  Lees meer
 • BuurtApp is geen Nextdoor.... en dat is maar goed ook!

  19 december 2017

  BuurtApp groeit gestaag door, maar de laatste tijd zien we ook steeds meer afmeldingen.... van Nextdoor! De vergissing is begrijpelijk, Nextdoor is ook een buurt app, maar dus niet dé Nederlandse BuurtApp. 

  Uit de redenen die afmelders noemen blijkt een groot verschil met BuurtApp, en om verwarring te voorkomen zetten we hier de verschillen nog eens op een rij.  

  BuurtApp onderscheidt zich van Nextdoor doordat het er wil zijn voor mensen die betrokken zijn bij de buurt, en niet voor mensen die de buurt zien als marktplaats.

  Daarnaast willen we ruimte bieden aan instellingen en voorzieningen in de wijk en gemeentelijke diensten om informatie aan te bieden op wijkniveau.  Dat geeft een andere sfeer, en maakt het ook minder druk. Lees hier meer. 

   

   

   

   

  Lees meer