BuurtApp

Veel buurtverenigingen vinden het moeilijk om contact te onderhouden met hun leden. De BuurtApp heeft als voordeel dat buurtbewoners hun buurt zélf kunnen tekenen. Als leden van een buurtvereniging bij het registreren hun buurt allemaal op dezelfde manier tekenen, dan kunnen voorzitters en actieve leden van de vereniging hun leden snel en makkelijk bereiken, want een berichtje bereikt alle bewoners in de buurt, die in het bezit zijn van een smartphone of tablet.  

Van de vijf buurtniveaus (huis-straat-buurt-wijk- en gemeente), is het buurtniveau de thuisbasis van de buurtvereniging. Maar op wijk- en gemeenteniveau is er plaats voor berichten van buurtwinkels, van het wijkcentrum, of van gemeentelijke diensten. Dichter bij huis, op huis- of straatniveau is er plaats voor persoonlijke berichten tussen buurtbewoners (bijvoorbeeld over veiligheid). Daardoor is de BuurtApp multi-functioneel.

Deze buurt app is in feite niet alleen een nieuw digitaal communicatie-middel voor buurtverenigingen, maar is het ook handig voor andere organisaties in de buurt en de wijk, die buurtbewoners op de hoogte willen stellen van activiteiten en gebeurtenissen in de buurt.

 • BuurtApp is geen Nextdoor.... en dat is maar goed ook!

  19 december 2017

  BuurtApp groeit gestaag door, maar de laatste tijd zien we ook steeds meer afmeldingen.... van Nextdoor! De vergissing is begrijpelijk, Nextdoor is ook een buurt app, maar dus niet dé Nederlandse BuurtApp. 

  Uit de redenen die afmelders noemen blijkt een groot verschil met BuurtApp, en om verwarring te voorkomen zetten we hier de verschillen nog eens op een rij.  

  BuurtApp onderscheidt zich van Nextdoor doordat het er wil zijn voor mensen die betrokken zijn bij de buurt, en niet voor mensen die de buurt zien als marktplaats.

  Daarnaast willen we ruimte bieden aan instellingen en voorzieningen in de wijk en gemeentelijke diensten om informatie aan te bieden op wijkniveau.  Dat geeft een andere sfeer, en maakt het ook minder druk. Lees hier meer. 

   

   

   

   

  Lees meer
 • BuurtApp steun in de rug voor buurtwinkels

  26 februari 2017

  Het kan zijn dat je in jouw gemeente berichten aantreft van winkels of bedrijven uit je omgeving. BuurtApp heeft daar als organisatie geen problemen mee, sterker nog, op termijn wordt dit de manier waarop BuurtApp geld verdient om te kunnen voortbestaan. Wij van BuurtApp vinden dat winkels óók bij de buurt horen en we zien vanaf het begin dat een deel van de berichten ook gaat over het winkelaanbod in de buurt. We hebben BuurtApp zo ingericht dat berichten van winkels niet hoeven te storen, of gaan overheersen. In deze blog lees je hoe dat werkt.

  Lees meer