BuurtApp

 

Bij BuurtApp hoeft u niet bang te zijn voor de volgende ervaringen: 

1) "Regelmatig e-mails betreffende allerlei onderwerpen en aanbiedingen".

2) "Een verkapte marktplaats/ZZP-baantjeszoekapp met totaal geen echte buurtinteresse in de directe buurt en buren".  

3) "Veel te veel mails, het blijven bestoken van mijn contacten"

 

Wij bij BuurtApp hebben niet genoeg geld om u te bestoken met emails, maar ook als we dat hadden, zouden we het niet hiervoor gebruiken.

Doordat BuurtApp niets aan marketing doet is het veel rustiger en minder hijgerig. Maar het heeft uiteraard ook een nadeel: er zitten in uw buurt waarschijnlijk minder buurtbewoners op BuurtApp dan op Nextdoor. Dat is dan maar zo. Liever minder mensen op BuurtApp die wél betrokken zijn bij de buurt, dan veel mensen die alleen hun spullen kwijt willen. 

Er is overigens geen beleid dat BuurtApp niet gebruikt mag worden voor spullen of kwijtgeraakte katten (vooral dat laatste roept veel emoties op). Alleen kwetsende en discriminerende berichten zijn taboe, maar die zijn gelukkig ook nog niet aangetroffen. Wat we merken is dat BuurtApp vanzelf de mensen aantrekt die buurtbinding belangrijker vinden dan een buurtmarktplaats. 

Voelt u zich hiertoe aangetrokken? Downloadt dan BuurtApp en registreer u bij het installeren. Uw achternaam en adres worden niet zichtbaar op de app, alleen uw voornaam en straatnaam. 

Ziet u weinig buurtbewoners en weinig berichten? Geduld! We gaan voor een langzame, duurzame groei. 

En dát maakt deze app echt anders dan de meeste Amerikaanse apps.... 

 • Een BuurtApp met berichten die álle buurtbewoners de moeite waard vinden

  27 februari 2019

  Landelijke apps, zoals BuurtApp, gaan niet alleen over buurtpreventie, maar over een breed scala aan onderwerpen. Terecht merken sommige gebruikers op dat de berichten uit de buurt zo weinig over de buurt gaan. En dat is jammer. Hoe kan een buurtapp de buurt écht tot leven brengen?

  Lees meer
 • BuurtApp is geen Nextdoor.... en dat is maar goed ook!

  19 december 2017

  BuurtApp groeit gestaag door, maar de laatste tijd zien we ook steeds meer afmeldingen.... van Nextdoor! De vergissing is begrijpelijk, Nextdoor is ook een buurt app, maar dus niet dé Nederlandse BuurtApp. 

  Uit de redenen die afmelders noemen blijkt een groot verschil met BuurtApp, en om verwarring te voorkomen zetten we hier de verschillen nog eens op een rij.  

  BuurtApp onderscheidt zich van Nextdoor doordat het er wil zijn voor mensen die betrokken zijn bij de buurt, en niet voor mensen die de buurt zien als marktplaats.

  Daarnaast willen we ruimte bieden aan instellingen en voorzieningen in de wijk en gemeentelijke diensten om informatie aan te bieden op wijkniveau.  Dat geeft een andere sfeer, en maakt het ook minder druk. Lees hier meer. 

   

   

   

   

  Lees meer