BuurtApp

Buurtwinkels op de BuurtApp? Wij van BuurtApp vinden dat winkels óók bij de buurt horen We hebben BuurtApp zo ingericht dat berichten van winkels niet hoeven te storen, en gaan overheersen.

Buurtwinkels kunnen alléén berichten op wijk- of gemeenteniveau plaatsen

Buurtwinkels en wijkorganisaties registreren zich als ‘organisaties’, en kunnen daarna alléén nog berichten zetten op wijk- en gemeenteniveau.  Daarmee voorkomen we dat privéberichten van buurtbewoners en berichten van winkels door elkaar komen te staan.  De buurt blijft daarmee echt van de buurt.

Buurtwinkels kunnen standaard géén pushberichten en ‘tjilps’ sturen

Alleen de berichten op huis-, straat, en buurtniveau worden standaard gepusht, berichten op wijk- en gemeenteniveau staan standaard uit. Daarmee voorkomen we dat je te vaak pushberichten en geluiden ontvangt die gaan irriteren. Als je een ‘Tsjilp’ hoort, dan weet je zeker dat dat uit de buurt komt. Uiteraard kun je de pushfunctie van een winkel op wijk- of gemeenteniveau aanzetten, als die winkel interessante informatie of acties heeft.  

Buurtwinkels zijn een typisch Nederlands verschijnsel

Veel kleine winkels klagen over de concurrentie van grote online winkels, zoals Bol.com, Coolblue, Wehkamp, enz. Buurtwinkels hebben het moeilijk, kijk maar naar de groei van het aantal lege plekken in de winkelcentra de laatste tijd. BuurtApp maakt het mogelijk om buurtwinkels beter te verbinden met de buurt waar ze in liggen. Hoewel MKB-Nederland een groot voorstander is van BuurtApp, zijn nog maar weinig winkeliers die de weg naar ons hebben gevonden. Dat komt deels omdat veel winkeliers nog niet zo bezig zijn met het internet, maar ook omdat ze willen vermijden dat buurtbewoners hun berichten als overlast ervaren. Op de BuurtApp hoeven ze daar niet zo bang voor te zijn omdat buurtwinkels geen pushberichten kunnen plaatsen, en omdat ze alleen berichten op wijk- en gemeenteniveau 

kunnen zetten. BuurtApp is als het ware ingericht op de specifiek Nederlandse situatie waarin er nog veel kleine plaatselijke winkels zijn, en weinig ‘shopping malls’, zoals in Amerika.

BuurtApp biedt buurtwinkels nieuwe kansen

Winkels horen bij de buurt en winkels kunnen meer voor de buurt betekenen via de BuurtApp. Anders dan in huis-aan-huis blaadjes kunnen winkeliers hun berichten op de app veel persoonlijker maken, en bewoners kunnen via de BuurtApp ook vragen stellen aan de winkelier. Hieronder een voorbeeldje hoe winkels méér kunnen betekenen voor de buurt. Het voorbeeld laat ook zien dat ‘geld verdienen’ hierbij helemaal niet voorop hoeft te staan....

 • Een BuurtApp met berichten die álle buurtbewoners de moeite waard vinden

  27 februari 2019

  Landelijke apps, zoals BuurtApp, gaan niet alleen over buurtpreventie, maar over een breed scala aan onderwerpen. Terecht merken sommige gebruikers op dat de berichten uit de buurt zo weinig over de buurt gaan. En dat is jammer. Hoe kan een buurtapp de buurt écht tot leven brengen?

  Lees meer
 • BuurtApp is geen Nextdoor.... en dat is maar goed ook!

  19 december 2017

  BuurtApp groeit gestaag door, maar de laatste tijd zien we ook steeds meer afmeldingen.... van Nextdoor! De vergissing is begrijpelijk, Nextdoor is ook een buurt app, maar dus niet dé Nederlandse BuurtApp. 

  Uit de redenen die afmelders noemen blijkt een groot verschil met BuurtApp, en om verwarring te voorkomen zetten we hier de verschillen nog eens op een rij.  

  BuurtApp onderscheidt zich van Nextdoor doordat het er wil zijn voor mensen die betrokken zijn bij de buurt, en niet voor mensen die de buurt zien als marktplaats.

  Daarnaast willen we ruimte bieden aan instellingen en voorzieningen in de wijk en gemeentelijke diensten om informatie aan te bieden op wijkniveau.  Dat geeft een andere sfeer, en maakt het ook minder druk. Lees hier meer. 

   

   

   

   

  Lees meer