BuurtApp

Buurtpreventie op verschillende niveaus: de wijkagent

Inbraakpreventie begint in je huis, door je huis beter te beveiligen en veilig gedrag te vertonen (bijvoorbeeld; geen waardevolle spullen in het zicht te laten liggen). Op buurtniveau zijn er preventie apps, waar BuurtApp ook een voorbeeld van is. Een overzicht van apparaten, tips en apps op dit vlak vind je al op veel websites, (zoals op www.smartalarm)

Nieuw voor de BuurtApp is dat sinds kort in sommige buurten wijkagenten berichten plaatsen op de BuurtApp. Wijkagenten werken in afgegrensde gebieden. Soms is dat een officiële wijk zoals de gemeente die heeft bepaald, maar soms is het een aaneenschakeling van een aantal buurten. Het voordeel van de BuurtApp voor wijkagenten is dat ze zélf op de plattegrond hun eigen gebied kunnen tekenen en dus in één keer zien wat mensen schrijven over onderwerpen zoals veiligheid in de buurt.

Op een Whatsapp buurtgroep, op BuurtApp en Nextdoor kunnen buren elkaar voor onveilige situaties waarschuwen, maar op de BuurtApp kan ook de wijkagent vanuit zijn vakkundigheid bijdragen aan een veiligere buurt. Hoe dit precies gaat uitpakken weten we nog niet, daarvoor is deze ontwikkeling nog te nieuw. Maar als het aan BuurtApp ligt worden we hét digitale buurtplatform waar communicatie uit de buurt (op huis-, straat-, en buurtniveau)  en communicatie uit de gemeente en de wijk samenkomen. Een soort buurtkrant en dorpspomp in één, maar dan sneller, gemakkelijker en interactiever.

Zit in uw buurt de wijkagent nog niet op BuurtApp? Wellicht is hij wel bereid om de app te downloaden en zich te registreren. Tip: Hoewel organisaties zich alleen mogen registreren op wijk- en gemeenteniveau maken we een uitzondering voor de wijkagent, want op wijk- en gemeenteniveau worden berichten niet gepusht. Aangezien hij soms mensen zal willen waarschuwen, moet hij zich als privé-persoon (bijv. voornaam: ‘Kees de Wijkagent’) registreren. Zijn berichten worden dan automatisch gepusht en u krijgt een berichtje in uw beeldscherm en een geluidssignaal. 

 • Een BuurtApp met berichten die álle buurtbewoners de moeite waard vinden

  27 februari 2019

  Landelijke apps, zoals BuurtApp, gaan niet alleen over buurtpreventie, maar over een breed scala aan onderwerpen. Terecht merken sommige gebruikers op dat de berichten uit de buurt zo weinig over de buurt gaan. En dat is jammer. Hoe kan een buurtapp de buurt écht tot leven brengen?

  Lees meer
 • BuurtApp is geen Nextdoor.... en dat is maar goed ook!

  19 december 2017

  BuurtApp groeit gestaag door, maar de laatste tijd zien we ook steeds meer afmeldingen.... van Nextdoor! De vergissing is begrijpelijk, Nextdoor is ook een buurt app, maar dus niet dé Nederlandse BuurtApp. 

  Uit de redenen die afmelders noemen blijkt een groot verschil met BuurtApp, en om verwarring te voorkomen zetten we hier de verschillen nog eens op een rij.  

  BuurtApp onderscheidt zich van Nextdoor doordat het er wil zijn voor mensen die betrokken zijn bij de buurt, en niet voor mensen die de buurt zien als marktplaats.

  Daarnaast willen we ruimte bieden aan instellingen en voorzieningen in de wijk en gemeentelijke diensten om informatie aan te bieden op wijkniveau.  Dat geeft een andere sfeer, en maakt het ook minder druk. Lees hier meer. 

   

   

   

   

  Lees meer