BuurtApp

Als u al een buurtapp heeft geinstalleerd, dan kent u de berichten wel: 'kat vermist', verloren, gevonden, te koop, te leen’, en ZZP-ers die hun diensten aanbieden. Het is natuurlijk fijn dat er nu een platform is om je verloren sleutels op te melden, of om de buurt in te schakelen om je kat terug te vinden; hardstikke nuttig. Maar als het daarbij zou blijven, dan zouden wij van BuurtApp.nl dat toch een beetje jammer vinden.

 

Deze app leent zich door de verschillende afstandsniveaus (buurt-, wijk- en gemeenten) namelijk ook goed voor algemeen nieuws over de directe omgeving: wat gebeurt er in de buurt? Welke plannen heeft de gemeente met de wijk? Wat zijn activiteiten en mogelijkheden voor vrije tijd in de buurt? In onze eigen buurt plaatsen we op BuurtApp dan ook regelmatig berichten over dit soort onderwerpen. Ook hebben we aparte rubrieken met portretten van buurtwinkels en van markante buurtbewoners, wandeltips, zoekfoto’s (waar is dit?) en zelfs een ‘buurtbloem’ van de week, omdat er in de wijk altijd wel ergens prachtige bloemen op straat te bewonderen zijn. Op die manier komt de buurt echt tot leven en houden ook oudere bewoners die minder goed ter been zijn, beter contact met hun buurt.

 

Om BuurtApp op deze manier te laten leven zijn natuurlijk wel mensen nodig die het leuk vinden om te schrijven over de buurt, een soort ‘buurtredacteuren’. BuurtApp heeft als Nederlandse app natuurlijk niet zoveel geld en middelen om dat te organiseren. Maar het kan misschien vanuit het wijkbureau georganiseerd worden, of door betrokken buurtbewoners. Het kost hoe dan ook tijd voordat dit nieuwe medium op deze manier gebruikt gaat worden. Onze droom is in ieder geval dat BuurtApp op den duur buurten meer tot leven brengt. Dat gaat niet vanzelf, maar met de inzet van betrokken buurtbewoners kán het werken. Hier een paar voorbeelden hoe buurtberichten ook een algemener karakter kunnen hebben: http://www.buurtcontact.nl/BuurtAppberichten/

 • Een BuurtApp met berichten die álle buurtbewoners de moeite waard vinden

  27 februari 2019

  Landelijke apps, zoals BuurtApp, gaan niet alleen over buurtpreventie, maar over een breed scala aan onderwerpen. Terecht merken sommige gebruikers op dat de berichten uit de buurt zo weinig over de buurt gaan. En dat is jammer. Hoe kan een buurtapp de buurt écht tot leven brengen?

  Lees meer
 • BuurtApp is geen Nextdoor.... en dat is maar goed ook!

  19 december 2017

  BuurtApp groeit gestaag door, maar de laatste tijd zien we ook steeds meer afmeldingen.... van Nextdoor! De vergissing is begrijpelijk, Nextdoor is ook een buurt app, maar dus niet dé Nederlandse BuurtApp. 

  Uit de redenen die afmelders noemen blijkt een groot verschil met BuurtApp, en om verwarring te voorkomen zetten we hier de verschillen nog eens op een rij.  

  BuurtApp onderscheidt zich van Nextdoor doordat het er wil zijn voor mensen die betrokken zijn bij de buurt, en niet voor mensen die de buurt zien als marktplaats.

  Daarnaast willen we ruimte bieden aan instellingen en voorzieningen in de wijk en gemeentelijke diensten om informatie aan te bieden op wijkniveau.  Dat geeft een andere sfeer, en maakt het ook minder druk. Lees hier meer. 

   

   

   

   

  Lees meer