BuurtApp

Elk van de 5 afstandsniveaus op de BuurtApp heeft zijn eigen typen berichten

 • Huis (50 meter om je huis): zorg en veiligheid voor je directe buren
 • Straat: Zorg en veiligheid, maar natuurlijk ook het straatfeest, wegopbrekingen, glasvezelkabels, zonnepanelen
 • Buurt: Spullen lenen, delen, kopen/verkopen, wie is wie, samen dingen doen, buurtactiviteiten, buurtvereniging
 • Wijk/dorp: Evenementen, buurtwinkels, wijkcentrum, wegafsluitingen, verkeer, 
 • Gemeente: Informatie vanuit de gemeente, zorginstellingen, winkels, culturele activiteiten
 • BuurtApp is geen Nextdoor.... en dat is maar goed ook!

  19 december 2017

  BuurtApp groeit gestaag door, maar de laatste tijd zien we ook steeds meer afmeldingen.... van Nextdoor! De vergissing is begrijpelijk, Nextdoor is ook een buurt app, maar dus niet dé Nederlandse BuurtApp. 

  Uit de redenen die afmelders noemen blijkt een groot verschil met BuurtApp, en om verwarring te voorkomen zetten we hier de verschillen nog eens op een rij.  

  BuurtApp onderscheidt zich van Nextdoor doordat het er wil zijn voor mensen die betrokken zijn bij de buurt, en niet voor mensen die de buurt zien als marktplaats.

  Daarnaast willen we ruimte bieden aan instellingen en voorzieningen in de wijk en gemeentelijke diensten om informatie aan te bieden op wijkniveau.  Dat geeft een andere sfeer, en maakt het ook minder druk. Lees hier meer. 

   

   

   

   

  Lees meer
 • BuurtApp steun in de rug voor buurtwinkels

  26 februari 2017

  Het kan zijn dat je in jouw gemeente berichten aantreft van winkels of bedrijven uit je omgeving. BuurtApp heeft daar als organisatie geen problemen mee, sterker nog, op termijn wordt dit de manier waarop BuurtApp geld verdient om te kunnen voortbestaan. Wij van BuurtApp vinden dat winkels óók bij de buurt horen en we zien vanaf het begin dat een deel van de berichten ook gaat over het winkelaanbod in de buurt. We hebben BuurtApp zo ingericht dat berichten van winkels niet hoeven te storen, of gaan overheersen. In deze blog lees je hoe dat werkt.

  Lees meer

 • BuurtApp groeit flink, maar de laatste tijd krijgen we steeds meer afmeldingen.... van concurrent Nextdoor! De verg… https://t.co/ue6cgNKuWv

 • #Journaal: #participatiesamenleving moeizaam vanwege vele regels, maar noodzaak is nog steeds groot. Hoop dat #BuurtApp hieraan bijdraagt.