BuurtApp

Wie zijn wij?

De BuurtApp is een initiatief van Buurtcontact.nl. Deze organisatie is opgericht met als doel om door middel van internettoepassingen het contact te bevorderen en vergemakkelijken tussen mensen die bij elkaar in de buurt wonen.

Onze organisatie is in 2014 opgericht naar aanleiding van een verdrietig voorval waarover in november 2013 in alle nationale media werd bericht. De bewoonster van een huis bleek na haar overlijden 10 jaar onopgemerkt in haar woning te hebben gelegen. Hoewel dit soort situaties nooit helemaal voorkomen kan worden, zijn we ervan overtuigd dat de kans hierop veel kleiner is, als buurtbewoners elkaar beter kennen. 

Met de BuurtApp hopen we dat mensen die bij elkaar in de buurt wonen meer contact zullen hebben, elkaar beter leren kennen, elkaar meer helpen en ondersteunen, en dat ze daardoor ook met meer plezier in hun buurt zullen wonen.

 

 • BuurtApp steun in de rug voor buurtwinkels

  26 februari 2017

  Het kan zijn dat je in jouw gemeente berichten aantreft van winkels of bedrijven uit je omgeving. BuurtApp heeft daar als organisatie geen problemen mee, sterker nog, op termijn wordt dit de manier waarop BuurtApp geld verdient om te kunnen voortbestaan. Wij van BuurtApp vinden dat winkels óók bij de buurt horen en we zien vanaf het begin dat een deel van de berichten ook gaat over het winkelaanbod in de buurt. We hebben BuurtApp zo ingericht dat berichten van winkels niet hoeven te storen, of gaan overheersen. In deze blog lees je hoe dat werkt.

  Lees meer
 • Is er al een buurtapp in mijn buurt, en welke moet ik kiezen?

  16 december 2016

  Veel mensen vragen zich af: ‘is er in onze buurt al een buurtapp?’.  Voor  ‘Whatsapp buurtgoepen’ of  ‘Facebook buurtpagina's’ werkt dat anders dan voor BuurtApp en Nextdoor. In deze blog leggen we uit waarom, en hoe je erachter komt wat er in jouw buurt op dit vlak al bestaat. 

  Lees meer

 • #Journaal: #participatiesamenleving moeizaam vanwege vele regels, maar noodzaak is nog steeds groot. Hoop dat #BuurtApp hieraan bijdraagt.

 • #BuurtApp op CCV-congres over digitale buurtpreventie. #Buurtpreventie is een trend. https://t.co/G29zUeiiWf