BuurtApp

Wie zijn wij?

De BuurtApp is een initiatief van Buurtcontact.nl. Deze organisatie is opgericht met als doel om door middel van internettoepassingen het contact te bevorderen en vergemakkelijken tussen mensen die bij elkaar in de buurt wonen.

Onze organisatie is in 2014 opgericht naar aanleiding van een verdrietig voorval waarover in november 2013 in alle nationale media werd bericht. De bewoonster van een huis bleek na haar overlijden 10 jaar onopgemerkt in haar woning te hebben gelegen. Hoewel dit soort situaties nooit helemaal voorkomen kan worden, zijn we ervan overtuigd dat de kans hierop veel kleiner is, als buurtbewoners elkaar beter kennen. 

Met de BuurtApp hopen we dat mensen die bij elkaar in de buurt wonen meer contact zullen hebben, elkaar beter leren kennen, elkaar meer helpen en ondersteunen, en dat ze daardoor ook met meer plezier in hun buurt zullen wonen.

 

 • Een BuurtApp met berichten die álle buurtbewoners de moeite waard vinden

  27 februari 2019

  Landelijke apps, zoals BuurtApp, gaan niet alleen over buurtpreventie, maar over een breed scala aan onderwerpen. Terecht merken sommige gebruikers op dat de berichten uit de buurt zo weinig over de buurt gaan. En dat is jammer. Hoe kan een buurtapp de buurt écht tot leven brengen?

  Lees meer
 • BuurtApp is geen Nextdoor.... en dat is maar goed ook!

  19 december 2017

  BuurtApp groeit gestaag door, maar de laatste tijd zien we ook steeds meer afmeldingen.... van Nextdoor! De vergissing is begrijpelijk, Nextdoor is ook een buurt app, maar dus niet dé Nederlandse BuurtApp. 

  Uit de redenen die afmelders noemen blijkt een groot verschil met BuurtApp, en om verwarring te voorkomen zetten we hier de verschillen nog eens op een rij.  

  BuurtApp onderscheidt zich van Nextdoor doordat het er wil zijn voor mensen die betrokken zijn bij de buurt, en niet voor mensen die de buurt zien als marktplaats.

  Daarnaast willen we ruimte bieden aan instellingen en voorzieningen in de wijk en gemeentelijke diensten om informatie aan te bieden op wijkniveau.  Dat geeft een andere sfeer, en maakt het ook minder druk. Lees hier meer. 

   

   

   

   

  Lees meer