BuurtApp

Waarom zie ik mezelf wel in de buurt, maar niet in de wijk/gemeente?

Standaard is iedereen zichtbaar tot en met het buurtniveau. Daarbuiten wordt je pas zichtbaar als je een bericht aanmaakt voor de wijk of de gemeente. Dat doen we om ervoor te zorgen dat de wijk niet te vol wordt (eindeloos scrollen) en omdat de meeste mensen toch vooral dicht bij huis zichtbaar willen zijn.

Je kunt overigens best een bericht in de wijk en gemeente zetten zonder al teveel zichtbaar te zijn. Bij instellingen kan je je foto, profieltekst en locatie verbergen, zodat mensen alleen je voornaam en straatnaam zien.

 

Waarom krijg ik geen seintje bij een nieuw bericht?

Tot en met buurtniveau staat de notificatie standaard op 'aan', op wijk/dorp en gemeenteniveau staat hij standaard 'uit'. Wil je op die niveaus tóch een seintje, dan kun je bewoners en berichten individueel aanzetten. Krijg je geen geluid, dan staat je apparaat waarschijnlijk op 'stil'. 

 

Mijn buurt is nog zo leeg, hoe kan ik meer buurtgenoten zien?

Onder instellingen kun je je buurt groter maken, dan zie je meer buurtgenoten. Druk na het tekenen wel op ‘aanpassing bevestigen’, anders worden je wijzigingen niet opgeslagen. Als er straks misschien teveel buurtgenoten zijn maak je je buurt gewoon weer wat kleiner. Andere manier: zet een bericht in de wijk, dan ben je ineens zichtbaar voor een groter gebied. Maar uiteraard juichen we het ook toe als je buurtgenoten over de App vertelt. Dan wordt het een olievlek die zich uitspreidt, en wordt de buurt langzaam drukker en gezelliger. 

 • BuurtApp is geen Nextdoor.... en dat is maar goed ook!

  19 december 2017

  BuurtApp groeit gestaag door, maar de laatste tijd zien we ook steeds meer afmeldingen.... van Nextdoor! De vergissing is begrijpelijk, Nextdoor is ook een buurt app, maar dus niet dé Nederlandse BuurtApp. 

  Uit de redenen die afmelders noemen blijkt een groot verschil met BuurtApp, en om verwarring te voorkomen zetten we hier de verschillen nog eens op een rij.  

  BuurtApp onderscheidt zich van Nextdoor doordat het er wil zijn voor mensen die betrokken zijn bij de buurt, en niet voor mensen die de buurt zien als marktplaats.

  Daarnaast willen we ruimte bieden aan instellingen en voorzieningen in de wijk en gemeentelijke diensten om informatie aan te bieden op wijkniveau.  Dat geeft een andere sfeer, en maakt het ook minder druk. Lees hier meer. 

   

   

   

   

  Lees meer
 • BuurtApp steun in de rug voor buurtwinkels

  26 februari 2017

  Het kan zijn dat je in jouw gemeente berichten aantreft van winkels of bedrijven uit je omgeving. BuurtApp heeft daar als organisatie geen problemen mee, sterker nog, op termijn wordt dit de manier waarop BuurtApp geld verdient om te kunnen voortbestaan. Wij van BuurtApp vinden dat winkels óók bij de buurt horen en we zien vanaf het begin dat een deel van de berichten ook gaat over het winkelaanbod in de buurt. We hebben BuurtApp zo ingericht dat berichten van winkels niet hoeven te storen, of gaan overheersen. In deze blog lees je hoe dat werkt.

  Lees meer