BuurtApp

Hoe werkt de BuurtApp?

Ben je geregistreerd en open je de BuurtApp? De BuurtApp staat dan standaard op 'home' pagina in de menubalk, en op 'buurtniveau' op de slider (afstandsbalk).

De slider/afstandsbalk

Ieder bericht is alleen maar leesbaar op het niveau waarvoor het is aangemaakt. Een bericht op straatniveau kan dus alleen door bewoners uit je straat worden gelezen. Deze aanpak leidt ertoe dat je op elk niveau een ander soort berichten tegenkomt. Hieronder geven we wat voorbeelden:

 • Huis: Gefeliciteerd met jullie huwelijk. Van wie is toch die kat die altijd bij ons een dutje komt doen? Wie wil er met mij de heg aan de overkant snoeien? Vanavond hebben we een groot feest; laat ons weten als je er overlast van hebt. Zullen we een boodschappenrooster opstellen voor de oude mevrouw Jansen?
 • Straat: Is er al glasvezel in onze straat? Wanneer wordt het huisvuil opgehaald? Zullen we gezamenlijk een ramenlapper bestellen? Wie heeft ervaring met zonnepanelen in onze straat? Zullen we de gemeente vragen een oplaadpaal voor elektrische auto's te plaatsen? Wie helpt met het straatfeest?
 • Buurt: Wie wil ons kinderfietsje hebben? Wie gaat met me mee naar het optreden van... Ons koor heeft een uitvoering op... Heeft er iemand een ladder? Wanneer is de Kleiweg afgesloten? Wie heeft onze kat gezien? Heeft iemand mijn sleutels gevonden?
 • Wijk: Activiteiten, aanbiedingen van lokale winkels, verslag van de wijkraadvergadering, wegwerkzaamheden, wijkcentrum, openingstijden huisartsenposten
 • Gemeente: Gemeenteberichten, wegwerkzaamheden, winkelaanbiedingen, nieuwsberichten 

Menubalk

Met de menubalk kun je switchen tussen bewoners en berichten, kun je op woorden zoeken en je instellingen veranderen

 • Home: een overzicht van de meest recente berichten én buurtbewoners naast elkaar (tablet) of onder elkaar (smartphone). 
 • Bewoners: alle BuurtAppgebruikers uit je buurt. Klik op een bewoner voor de profielpagina, om meer over iemand te weten te komen. 
 • Berichten: Lijst met buurtberichten, de nieuwste het eerst. Rechts kun je meer te weten komen over de 'deelnemers'  aan het gesprek.  
 • Zoeken:  kan op alle denkbare zoektermen. Je zoekt op het niveau van de slider waarop je staat. Pas je het niveau aan, dan zoekt de BuurtApp vanzelf op dat nieuwe niveau. Je kan dus niet in één keer alle berichten op alle niveaus doorzoeken. 
 • Instellingen: Hier kun je bijna alles aanpassen, je foto, tekst, zelfs je buurtselectie.  Vergeet niet op 'aanpassing bevestigen' te drukken! 

Een bericht aanmaken:

 • klik op de + Nieuw knop, bovenop de berichtenlijst.
 • Maak een pakkende titel aan.
 • Schrijf het bericht. Je kunt je bericht zo lang maken als je wilt.  
 • Klik op 'selecteer relevant gebied', en kies in het venster onderaan op welk niveau het bericht zichtbaar mag/moet zijn. Het is niet mogelijk om één individuele gebruiker een bericht sturen. Ook het omgekeerde, een bericht naar alle gebruikers op alle niveaus tegelijk, is niet mogelijk. 
 • Afbeelding 'kies afbeelding': hier kun je een foto uit je fotobibliotheek of direct vanuit je camera toevoegen. Daarvoor moet je bij de registratie de BuurtApp wel toegang hebben gegeven tot je camera en fotobibliotheek. Je kunt geen teksten of PDF's versturen, alleen foto's.
 • Druk op Bericht aanmaken en het bericht is geplaatst en direct voor iedereen zichtbaar op het geselecteerde niveau. 

 

 

 • Een BuurtApp met berichten die álle buurtbewoners de moeite waard vinden

  27 februari 2019

  Landelijke apps, zoals BuurtApp, gaan niet alleen over buurtpreventie, maar over een breed scala aan onderwerpen. Terecht merken sommige gebruikers op dat de berichten uit de buurt zo weinig over de buurt gaan. En dat is jammer. Hoe kan een buurtapp de buurt écht tot leven brengen?

  Lees meer
 • BuurtApp is geen Nextdoor.... en dat is maar goed ook!

  19 december 2017

  BuurtApp groeit gestaag door, maar de laatste tijd zien we ook steeds meer afmeldingen.... van Nextdoor! De vergissing is begrijpelijk, Nextdoor is ook een buurt app, maar dus niet dé Nederlandse BuurtApp. 

  Uit de redenen die afmelders noemen blijkt een groot verschil met BuurtApp, en om verwarring te voorkomen zetten we hier de verschillen nog eens op een rij.  

  BuurtApp onderscheidt zich van Nextdoor doordat het er wil zijn voor mensen die betrokken zijn bij de buurt, en niet voor mensen die de buurt zien als marktplaats.

  Daarnaast willen we ruimte bieden aan instellingen en voorzieningen in de wijk en gemeentelijke diensten om informatie aan te bieden op wijkniveau.  Dat geeft een andere sfeer, en maakt het ook minder druk. Lees hier meer. 

   

   

   

   

  Lees meer