BuurtApp

Notificatie in de BuurtApp 2.0

Buurtverenigingenmissen twee belangrijke dingen als ze een website of facebook pagina gebruiken in hun contacten met de buurt: de mogelijkheid om leden hun eigen buurt te laten tekenen, en de mogelijkheid om de leden in dat gebied pushberichten te sturen. Met de BuurtApp zijn die problemen opgeliost. 

Een oranje rand rond de foto links, betekent dat je een notificatie ontvangt als die bewoner een nieuw bericht stuurt. Je krijgt dan een (verkort) pushbericht in je thuisscherm  te zien en je hoort het getsjilp van een mus (als je apparaat niet op ‘stil’ staat). Je kunt de notificatie uitzetten door naar de bewonerspagina te gaan en daar op het rondje links te drukken. Het wordt dan grijs, en je krijgt geen signalen meer van deze bewoner op dit niveau.

Een oranje belletje bij de foto links, betekent dat je een notificatie ontvangt als er een nieuwe reactie komt op het bericht. Je krijgt dan een (verkort) pushbericht in je thuisscherm  te zien en je hoort het getsjilp van een mus (als je apparaat niet op ‘stil’ staat). Je kunt deze notificatie uitzetten door op de berichtenpagina op het belletje links te drukken. Het wordt dan grijs, en je krijgt geen signalen meer op dit bericht.

Je kunt berichten en bewoners ook binnen een geopend bericht aan- en uit zetten: Bericht: klik op het belletje, rechts in de kop van het bericht.  Bewoner: klik op het oranje rondje rechts in de kop van het bericht. Je komt dan in de profielpagina. Als je nu wéér op het rondje klikt zet je de notificatie van die persoon aan of uit op alle niveaus.

Standaard staat de notificatie ‘aan’ op huis-, straat-, en buurtniveau, en ‘uit’ op wijk/dorp- en gemeenteniveau. Als je een berichtje krigt is dit dus altijd uit je eigen buurt. Maar uiteraard kun je op wijk/dorp- en gemeenteniveau ook zoveel berichten en bewoners aanzetten als je wil.

Met het notificatie-systeem van de BuurtApp, zoals hierboven beschreven, kun je dus zélf heel precies bepalen van wie je wél en wie niet pushberichten wil ontvangen. Alle combintaties zijn mogelijk: je kunt bijvoorbeeld een bewoner uitschakelen maar tóch een bericht van die bewoner dat je wél belangrijk vindt, volgen... 

Wat niet mogelijk is, is om alle notificaties per afstandsniveau in één keer aan- of uit te zetten. Als je niet gestoord wil worden zet je alle bewoners en berichten één voor één uit of, wat natuurlijk voor tijdelijk veel handiger is, je zet je apparaat op ‘stil’. 

Ook is het niet mogelijk om bewoners of berichten helemaal te verwijderen, zodat je ze helemaal niet meer ziet. Als daar vraag naar is, kunnen we dit wellicht in een volgende versie inbouwen.

 • Een BuurtApp met berichten die álle buurtbewoners de moeite waard vinden

  27 februari 2019

  Landelijke apps, zoals BuurtApp, gaan niet alleen over buurtpreventie, maar over een breed scala aan onderwerpen. Terecht merken sommige gebruikers op dat de berichten uit de buurt zo weinig over de buurt gaan. En dat is jammer. Hoe kan een buurtapp de buurt écht tot leven brengen?

  Lees meer
 • BuurtApp is geen Nextdoor.... en dat is maar goed ook!

  19 december 2017

  BuurtApp groeit gestaag door, maar de laatste tijd zien we ook steeds meer afmeldingen.... van Nextdoor! De vergissing is begrijpelijk, Nextdoor is ook een buurt app, maar dus niet dé Nederlandse BuurtApp. 

  Uit de redenen die afmelders noemen blijkt een groot verschil met BuurtApp, en om verwarring te voorkomen zetten we hier de verschillen nog eens op een rij.  

  BuurtApp onderscheidt zich van Nextdoor doordat het er wil zijn voor mensen die betrokken zijn bij de buurt, en niet voor mensen die de buurt zien als marktplaats.

  Daarnaast willen we ruimte bieden aan instellingen en voorzieningen in de wijk en gemeentelijke diensten om informatie aan te bieden op wijkniveau.  Dat geeft een andere sfeer, en maakt het ook minder druk. Lees hier meer. 

   

   

   

   

  Lees meer