BuurtApp

Voorbeeldvragen buurtdingen

Buurtfietsenstalling

 • Weet iemand hoever de gemeente is met de planning van onze buurtfietsenstalling?

Nieuwe rotonde

 • Hier zien jullie een schets van de rnieuwe rotonde die de gemeente gepland heeft bij de dr. Schaepmanstraat (URL)

Foto’s van de Plantage buurt gezocht.

 • Ik zoek oude foto’s van onze Plantage buurt. Heeft iemand misschien nog foto’s liggen? Hier een unieke foto van onze buurt, vanuit een luchtballon genomen, nog van voor de eerste wereldoorlog.

Huizenprijzen

 • Voor wie het interesseert; in de van Alphenstraat zijn vorige maand twee huizen verkocht voor rond de 320.000 euro. Iets lager dan de vraagprijs. Valt mee niet waar?

Meehelpen buurtfeest

 • Wie wil er op Zaterdag 17 Mei meehelpen om de straatversiering op te hangen op het dorpsplein? Hoe meer zielen hoe meer vreugd…

Nieuwe speeltoestellen

 • Onze kinderen klagen erover dat er in het speeltuintje bij de Zandstraat bijna geen toestel het meer doet. Wie wil samen met mij de gemeente vragen om de speeltoestellen te vernieuwen?

100 jaar

 • Wisten jullie dat Albert uit de van Zantenstraat dit jaar, in oktober, 100 jaar wordt? Daarmee is hij de oudste inwoner van onze gemeente. Misschien kunnen we zijn huis versieren? Wie wil meedoen? Ik neem contact op met zijn dochter Linda of zij ook al plannen hebben. 
 • Een BuurtApp met berichten die álle buurtbewoners de moeite waard vinden

  27 februari 2019

  Landelijke apps, zoals BuurtApp, gaan niet alleen over buurtpreventie, maar over een breed scala aan onderwerpen. Terecht merken sommige gebruikers op dat de berichten uit de buurt zo weinig over de buurt gaan. En dat is jammer. Hoe kan een buurtapp de buurt écht tot leven brengen?

  Lees meer
 • BuurtApp is geen Nextdoor.... en dat is maar goed ook!

  19 december 2017

  BuurtApp groeit gestaag door, maar de laatste tijd zien we ook steeds meer afmeldingen.... van Nextdoor! De vergissing is begrijpelijk, Nextdoor is ook een buurt app, maar dus niet dé Nederlandse BuurtApp. 

  Uit de redenen die afmelders noemen blijkt een groot verschil met BuurtApp, en om verwarring te voorkomen zetten we hier de verschillen nog eens op een rij.  

  BuurtApp onderscheidt zich van Nextdoor doordat het er wil zijn voor mensen die betrokken zijn bij de buurt, en niet voor mensen die de buurt zien als marktplaats.

  Daarnaast willen we ruimte bieden aan instellingen en voorzieningen in de wijk en gemeentelijke diensten om informatie aan te bieden op wijkniveau.  Dat geeft een andere sfeer, en maakt het ook minder druk. Lees hier meer. 

   

   

   

   

  Lees meer